Parasit

Dessa ska koka sitt vatten

40 000 hushåll är betjänade av vattenverket Abborren i Skellefteå, och bör koka sitt vatten. Här är alla berörda orter: Följande orter får sitt vatten från Abborrverket: Söder om Skellefteå älv: Sunnanå, Sörböle, Anderstorp, Södra Bergsbyn, Tuvan, Stackgrönnan.Norr om älven, men söder om järnvägen: Delar av Prästbordet (från och med Högströmsgatan och österut), Centrala stan, Älvsbacka och vidare österut.Norr om järnvägen: Dalkarlsliden, Sjungande Dalen, Norrböle, Erikslid, Morö Backe, Hedensbyn, Bergsbyn, Ursviken och Skelleftehamn. Norr om stan: Boviken, Frostkåge, Spisen, Ostvik, Östanbäck, Kåge, Ersmark, Kusmark.Katarina Bergstén, informatör på tekniska kontoret, säger att man ska koka allt vatten som ska förtäras i en minut. Gäller också vattnet man ska borsta tänderna med.De som INTE är berörda får sitt vatten från Slind. Dessa är, söder om järnvägen: Från Prästbordet och västerut, till exempel Brännan, Medlefors, Medle, Myckle, Boliden.Berörda är INTE de som bor i andra samhällen, med egna vattenverk. Till exempel Bureå, Lövånger, Burträsk, Byske, Jörn.Berörda är heller INTE de som har egen brunn.

Ja & visst fan är man drabbad, bor ju på Sunnanå så. Men tur är ju att jag kommer att befinna mig i Byske till imorgonkväll och sedan åker jag till Arvidsjaur/Jäckvik till på måndag. Sen så hoppas jag verkligen att parasiten är borta!!!

Läste en skön kommentar på norran.se:

I tychte vel att he var könstigt att jig också fått he för i bruk int bli magsjuker men igår afta slog he dank och diarre så det stod härliga te. Redan då misstänkte jig vattne i hat drock i Urswika! Magen illt någe för hemskt och skallen vaer som orkestern uti furan! Na si Kommun gat jö lägg oppå ett kål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0