Taken by A stranger

HALLÅÅÅÅÅ; det är tisdag idag. Jobbar till lunch imorgon & sedan är jag ledig i 5,5 dagar!!! Underbartjävlabra

Har egentligen inga större planer, men att bara vara ledig känns bara skönt. Sen att jag dessutom går på månadslön nu så är jag ju inte hemma och förlorar några slantar :) Ska nog en sväng till Hedfors & måla klart huset. Sen blir det fest, kanske sista festen på nyckel på några månader. Känns sådär, men kul ska vi då allt se till att ha.  

Minns inte sist jag hade en oplaneradkväll & det är vad jag har just nu. Funderar på att hoppa i duschen och sedan lägga mig i soffan slå på en film. Sen om jag somnar eller inte, spelar som ingen roll. Vädret passar dessutom perfekt till att inta soffläge. Så får det bli. Tjing.



- Falkträsket

 


Mamma

Förkrök hos Jannie & Linnea med Lisa, Emma, Anette & Julia! :) Hur trevligt som helst har jag haft i Umeå. Lärde brudarna "Skelleftetös hon kan..osv" snapslåten vi brukar köra med IBK. Och det blev en succé. Kan hända att det blev några fler shottar än vad jag brukar dricka. & idag mår jag bättre än vad jag förtjänar. Älskar att jag aldrig blir bakis nu för tiden. Helskumt eftersom att jag trots allt bara blir äldre och äldre.

Veronica Maggio på scen och hon var riktigt bra. MEN lyckade på något vis missa låtarna - jag kommer, 17 år & måndagsbarn. Dom tre låtar jag kan. Hahaa, typiskt.

Har tyvärr ingen kamera så kan inte bjuda på några bilder. En kamera är nog något jag måste investera inom en snarframtid.

Sitter hemma på Nyckelgatan & ska snart bege mig till mitt andra hem i Byske. Det är ju faktiskt alla mammorsdag idag. Och jag har ju faktiskt också en mamma. En oerhört bra sådan. För mig den bästa. Grattis på morsdag mamma! <3


Because you´re mine, I walk the line

Klockan är slagen midnatt. Och jag är såklart trött. Som vanligt, men det bästa är att ingen väckarklocka ska ställas idag, utan jag ska sova ut så länge jag behöver. När jag väl vaknat upp och känner mig pigg. Så ska jag packa ner partyoutfiten och ta mig 13 mil söderut, närmare bestämt Umeå. Yran & fest med goa vänner. Synd bara att vädret är som det är = boring. Man kan ju inte komma undan med att vädret påverkar en hel del. Framförallt humöret. Men även om det kommer att regna hela morgondagen så kommer jag ändå att njuta av helgen i Umeå tillsammans med FL-flickor. 

Denna fredagskväll har jag & Linda ägnat åt vårt hår. Hon har gjort blonda slingor och jag har färgat hela håret, pga hårutväxten. Har även hunnit se BB, & det är ju lite rörande nu måste jag säga. Missade dock sista kvarten så jag funderar stakt på att sitta uppe till typ 01.35, för det borde bli då som dom visar det jag missat. Härlig fredagskväll har det då definitivt varit :) 



 

Byskeskolan

Sitter på badhuset och får värsta minnen. En klass från 9:an spelar brännboll på gräsytan här utanför. Och lärar Pär, även kallad snygg-Pär var nyss och in och berättade att dom skulle lira en match, föräldrar mot elever. Jag vill också vara med. När jag hör Byskeskolan så tänker jag mest på brännboll. Hur man inför varje brännbollsturnering tränade utabarafan. Och hur härlig stämning det var i klassen speciellt under dessa tider. Minns också att vi på våra skoltröjor tryckte redan innan att vi skulle komma på första plats i brännbollsturnering. Vi hade gjort en merit lista på ryggen på tröjorna och gjorde en liten fuling. Och det värsta av allt var ju att vi inte vann. Hahahha. Kan lova att vi fick höra detta från både höger och vänster. Men lite kul var det ändå också :) 9C <3 Jävligt synd att man inte har så bra kontakt med mina klasskamrater som man hade på den tiden. Dom som jag någon gång kan hänga med är Malin & Anton, men dom träffar jag inte allt för ofta heller. Erik, Alle.P,Junker, Emma & Albin vet jag är i Oslo, Lisa pluggar i Luleå, men vad fan gör alla andra? 7 år sedan man gick ut 9:an, snart dags för en reunion?


Har tyvärr ingen rolig bild att visa från den tiden.

Fel = Rätt?



Denna lapp har mamma satt upp på deras kylskåp för något år sedan. Och det stämmer ju faktiskt, brukar ha det i tanken dom gånger jag gör något fel.

Vart bjudna på Smörgåstårta i Kåge imorse. Kan ju vara den godaste frukost jag ätit. Alister som han heter ska gå i pension och därför bjöd han på fika. Annars idag så har jag kört jordfräsen i några lekparker här i Byske. & dessutom har jag & Ronny kört igång pumpen till fontänen i Laxparken, så nu spruter det så fint. Känns extra mycket i ansiktet att det varit sol och fint väder idag, för mitt face är rött.

2 dagar kvar till helg.




Brännbollsyran

Nu börjar vi närma oss halvleken på denna arbetsvecka. Det vill säga imorgon vid lunch för min del. Dagarna går som ändå fort men som alltid så längtar man alltid till helg och ledighet. Hade ju en kanon bra sådan och kommer med all sannolighet ha en bra kommande helg. Fredagen blir som förra fredagen = Chill med bra sällskap. Och lördagen blir som förra lördagen = Fest. Fast denna lördag kommer jag inte att befinna mig i schtaan. Utan i Umeå. Brännbollsyran och vänner som man inte träffar så ofta är vad som väntar. Dessutom hörde jag av Jannie att dom fixat biljetter till Corona på lördag och där kommer Veronica Maggio att spela!! KUNG. Har ju faktiskt ändrat åsikt om den tjejen. Hon har ju rätt så bra & sköna låtar. Ge mig helg nu, tack.


Väckarklockan

Ojoj, händer inte ofta att jag försover mig, men imorse så lyckades jag med det. Trodde att jag råkat sätta larmet på 06.30, men att jag i själva verket skulle upp 05.30. Men när jag kollade på mobilen tidigare i dag så stod den på 05.30, så jag måste helt enkelt ha slått av alarmet i sömnen. För jag vaknar av att jag får ett sms av Linda där hon skriver att hon är i busskuren (Hon skulle också lifta med Ronny till Byske) och då jävlar flög jag upp ur sängen. Ser att klockan är 06.24. Fan, skulle stå ute vid E4.an för 4 min sen. Ringer Ronny och snäll som han är så kommer han och hämtar mig på Sunnanå. Tack för det & vi kom faktiskt inte försent, viktigt att nämnas. Men ens dag blir alltid lite jobbigare när man haft en ovanlig morgon. Fick sova en timme längre men stressen tar som över. Fick oss en solig förmiddag men sen kom regnet. Och nu sitter jag inne och myser, känns skönt att jobba inne när det regnar för engångs skull. Efter jobbet kommer lillebror hit, vi ska bubbla, basta och duscha :) 

GURKAN ÄR UTE UR HUSET :D JALLA JALLA
Kan ha varit tack vare mig för att jag ringde och röstade på Christian.


In the club, jaao

Lite smått bakis/trött/sliten idag, men som vanligt var det värt de. Blev medbjuden på födelsedagsfest hos Malin Andersson igår. Trodde från en början att jag inte skulle känna en kotte, men det dök upp några bekanta ansikten. Sen så hade jag ju Carro vid min sida från och till hela kvällen :) Mitt lag vann i kubb också, viktigt!



Vimmelbild från Allstar.

Idag söndag så har man hunnit sola & cykla till kiosken för att inhandla cola. Ett måste dagen efter. Slaggade hos Carro/Andre inatt & jag måste nästan säga att Måns-Melker, katten deras, var lite väl närgången ibland. Har vaknat lite då och då av att katten hoppat på mig/krypit in undet täcket/ mjauat osv, tur han är söt ialf!

Ska he mig ut i solen nu igen, känner mig verkligen som en blekfis, måste göra något åt saken. Sen ska jag hinna städa och givetvis se Big Brother. Sedan väntar en dubbelvecka med jobb, Yeeey.




HELG!!!!!



Helgen kunde inte komma mer lägligt! Hänger med dessa två brudar och deras karlar. Väntar just på på att grabbarna ska komma upp med köttet. Grill, kubb, sällskapsspel & jävligt mycket chill. PUSS

Dålig dag

Var på bio och såg nyaste Pirates, klart sevärd film. Men jag skulle inte rekommendera att fara på bio när man jobbat 12,5 timme samma dag. Höll bokstavligt talat på att somna inte bara en gång utan flera. Men lyckades hålla mig vaken och kunde halvhjärtat hänga med i handlingen. Men att jag ska se den igen är ett som är säkert. Tycker föresten att sjöjungfruar är läskiga nu.

Denna torsdag har inte riktigt varit på min sida. För det första har jag sovit mindre än 7,5 timmar = Trött. För det andra så har det regnat mest hela dagen & jag som jobbar utomhus= Inte ball. Sen slutar jag 16 på ena jobbet & börjar 16 på det andra. Låter ju helt omöjligt att hinna och det är det ju såklart. Har bil men kommer ändå någon min försent på badhuset. Men alla andra dagar i veckan så har Fredde & Görel varit här när jag kommit så dom har öppnat och tagit emot de första få kunderna. Men idag så var jag först tvungen att fara förbi på affärn och handla eftersom att jag inte hade med mig någon matlåda som jag haft tidigare dagar. Så jag kom cirka 16.10 till badhuset & vi öppnar 16. Ser då att det står typ 8 pers på bron och väntar. Förstår då att det är låst och att ingen annan personal är på plats. Har börsen och kortet för att ta mig in med mig. Men givetjävlavis så fungerar inte det?! Å så pinsamt. Alla trodde antagligen att jag först var försenad till jobbet och sen så kan jag inte öppna!!! Ringer till Peppe & både han och Görel var i Norsjö. Ringer till Fredde och hoppas för allt i världen att han ska svara, han brukar vara dålig på att ha med sig mobilen. Men efter, som det kändes då, 100 singnaler så får jag ett svar. Cirka 16.25 kommer han för att låsa upp. Som sagt inte riktigt min dag. Skulle inte förvåna mig om någon ramlar och slår sig eller något annat allvarligt inträffar. När jag slutar idag, kring 21, ska jag hem och sova, punkt slut.



En sådan där skulle jag kunna ta idag. Kanske två till och med.


Lunch

Är hemma på lunch. Har som lagt upp ett strategi. Big Brother är ju varje vardag mellan klockan 22-23. Men nu när jag jobbar dubbelt så känner jag att vara vaken till 23 blir lite för länge. Måste få min sömn för att orka. Så jag ser till andra pausen, ungefär till 22.30. Och sen när jag är hem på lunch så ser jag klart den sista halvtimmen, som blir ungefär 20 min för att jag ser på internet utan reklam. Fan vad smart jag är!!

Ikväll blir det nog bio, om jag hinner. Ska se Pirates of the caribbean 4 - On stranger tides. Bokade biljetter för någon vecka sen & det var före jag tackat ja till jobb på badhuset. Så det återstår att se om jag kommer att hinna till stan till 21.00 eller ej. Hoppas gör jag såklart!

Livsnjutare


OYEAH

Det blev inget guld för Sverige som jag antar att alla vet. Ska jag vara ärlig så somnade jag när Finland tog ledningen med 3-1. Och jag kände ingen ångest när jag läste i norran att Sverige förlorat med hela 6-1. Inte helt okej siffror i en VM-final.

Har betat av 11 jobbtimmar nu, 2 kvar. Veckan kommer att se likadan ut nästa vecka också. Kommer att vara tungt under tiden men å andra sidan kommer det att kännas värt när jag får lönen.

Fick veta en oerhört härlig grej idag. Har gått från timlön till månadslön på parken, vilket innebär att jag får semester 2 dagar per månad. Och jag jobbar exakt 3 månader = 6 dagars betald semester!!!! :) Kanske inte låter så mycket men i mina ögon som aldrig varit ledig på sommaren så är detta bara för bra.


Hedfors

Har som sagt spenderat helgen i Hedfors med familjen - mamma & största lillebror (Magnus). Har målat om huset, käkat grillat(i alla fall jag, dom andra käkade suring, ingenting för mig), chillat i solen, käkat hamburgare & palt ute på muurikkan, bastat, sett Eric Saade komma på tredje plats i Eurovision song contest, spelat kort, fått håret klippt av Jonna, hejat på Jonas när han fiskat och samtidigt lekt lite med kameran. Här kommer en bildbomb.



NU: VM-Final. Sverige-Finland. Guldet nästa?

 


VM-FINAL

Ingen skola på 15 veckor, känns hyffsat skönt. Dock så har vi fått en hel del skoluppgifter. Men att inte behöva sitta i skolbänken gör det hela väldigt skönt.

Har spenderat denna fredagskväll med Dallan. Hockey & kubb är vad som präglat vår kväll & som alltid när man är på besök på kågevägen så spelas det Skip-bo. 2-1 i matcher. & eftersom att Linda hade hemmaplan så var det ju hon som vann, rackans. I kubbspelandet så blev det 1-1. Måste ta en avgörande match snarast ;)









Förövrigt så vann SVERIGE SEMIFINALEN MOT TJECKIEN OCH MÖTER NU FINLAND I VM-FINAL.
GRYMT BRA. TYCKER ATT DET ÄR VÅR TUR ATT VINNA VM-GULD.

De kommande dagarna

Snart är det helg igen! :)

En helg som kommer att spenderas med familjen i Hedfors. Ska måla om huset. Så vad tror ni att jag hoppas på? Megabra väder så att jag kan måla i en gammal bikini och få lite färg på min bleka kropp. Så det blir en lugn helg, kanske är lite sugen på fest men ack så skönt att bara ta det lugnt. Har en halvjobbig vecka framför mig som mest kommer att bestå av jobb & lite plugg.

Måndag: Första dagen på parken 07-16.00. Byske badhus 16-21.00. 

Tisdag: Parken 07 - 16.00. Byske badhus 16-21.00.

Onsdag: Parken 07-16.00. Byske badhus 16-21.00.

Torsdag: Parken 07-16. Byske badhus 16-21.00.

Fredag: Parken 07-16.00.

Ja, som sagt en hel del jobb. Så kommer inte att hinna träna eller umgås med någon vän :(




Min lägenhet

Passade på att ta några kort på lägenheten när jag har systemkameran. Dels för att det är kul att ha kort på den, men mest handlar det om uthyrningen. Tar kort så att jag ska kunna se att lägenheten och dess innehåll ser ut som jag lämnat det när jag flyttar tillbaka. Kan ju passa på att visa hur jag har det:

Hall 1



Hall 2



Datahörna



Vardagsrum



Gungstolshörna



Gulligt litet bord



Kök



Tar bara från ena hållet för att jag har en massaaaaa disk.

Sovrum 1



Sovrum 2



Toan tänker jag dock inte visa för den är så jävla ful.

Snart ska jag försöka spara pengar i sinne, för jag har redan gjort en inköpslista:

Fönsterbräda
Nya hyllor i garderoberna
Tv- bänk med vitrinskåp
60-tums TV
Sänglampor
Diskmaskin
Nya innedörrar
Vit bokhylla från IKEA
Massa ramar med kort på nära & kära
Limegrön matta
Vardagsrumsbord
osv


 


Pust

Mitt huvud känns tungt idag, oerhört tungt. Sov dåligt i natt med. Vaknade av att jag grät, men jag kan inte komma på vad jag drömt om. Tror jag är orolig över något, kan vara pengafrågan.

Gårkvällen var däremot kanon bra. Premiärdag för kubbspel för min del med Johanna. Linda & Carro! Dock så tror jag att jag inte vann en endaste match. Men i slutändan så spelar det ingen roll, bara i stundens heta ;)

Var på besök på Alhems kyrkogård igår, idag så har vi haft besök av en som är expert på lekparker, hur man besiktar dom. Eller ja, hon kanske är bra på att leka också, det vet jag inte :) Hur som haver så har vi varit till en lekpark och hon har berättat hur man ska tänka och visade lite redskap som man ska använda sig av när man besiktar en lekpark. En hel del som man ska tänka på.

Prov imorgon, så ikväll ska det pluggas. Hoppas på en tidig kväll också för det här håller inte. 

 


Skola

Sitter på skolan & har kursen projekt & Arrangemang med finnen Jarkko. Vi har fått till uppgift att skriva en riskanalys om vårt projektarbete som vi ska genomföra. Jag har som projekt att utföra en simskola. Var av en vecka inomhus & en vecka utomhus på campingen i Byske. Har skrivit klart det som ska göras & nu skriver jag detta bara för att fördriva tid. Alla som vill får snacka med Jarkko för att få tips & råd, men jag känner att jag inte hunnit så långt så jag tänkte vänta med mitt samtal.

Slutar klockan 17.00 & då kommer jag bokstavligen att springa hem. (Körde bil till skolan, men den har mamma hämtat under dagen) Jag & Rebb ska träna Barbell klockan 18, därför jag har lite bråttom.

Är för övrigt grymt trött idag. Steg upp vid 05.15 idag för att skjutsa Lalla till flyget. Hann hem och sova någon timme men ändå. Tror jag sov lite oroligt. Kanske för att jag visste att det skulle bli jobbigt att säga hejdå till honom. Man vet ju aldrig när vi ses igen.


ÅRETS FÖRSTA DOPP

Falkträsket 20110508 21.00









Ja, det var kallt som fa-an.


Söndag

Har varit på Anderstorpsskolans Aula idag & sett Carro Dansa :) Hon & dom andra flickorna är så duktiga :)
Såg en hel del ungar som skuttade och hade kul på scenen också, söta barn!

Hockey & Big Brother kväll är vad som väntar! :)


Lördag

Härligalördag. Blir att ta sig ut i det fina vädret nu & sedan åker jag till Byske. Hörde att morsfars skulle bjuda på grillat så jag blir som tvungen att he mig dit. Snabb update. Tjing.



Bergsbyglassen

Efter skolan idag så drog jag & några klasskamrater till Bergsbyn för att köpa glass. Kanske inte bästa glassvädret med tanke på regnet men gott var det. Sörlänningarna ville testa den omtalade glassen i Bergbyn. Men ska jag vara ärlig så var det första gången för mig också som jag testade att äta en glass därifrån. Och dessutom så måste jag erkänna att jag slängde bort ungefär 1/3 av glassen. Tror tametusan inte att det är så många som äter upp hela. Slängs nog tyvärr en hel del. Men nu har man testat det ialf.


Andreas                                                               Malin

Blev sedan avsläppt på skolan för att ta min cykel och cykla till Coop. Kände att jag behövde handla, vilket jag också gjort. Dock så glömmer jag alltid bort att jag cyklade till affärn. Kan lova att det blev en svettig hemfärd med två fulla kassar med mat & dylikt. Men nu är jag hemma. Och maten står på spisen.

FEST <---- ----->MYSKVÄLL. Jag & Carro strycker festen och kör en filmkväll istället. Måste säga att det kunde inte passa bättre. Är helt slut efter veckans plugg. Har tagit in en hel del så nu orkar jag inte tänka nå mer.

Ha en trevlig helg! :-*

Härlig torsdagskväll

Hade skola till 16.00 och sedan har jag traskat på stan till just före 17.00. Då möte jag upp Linderborgs dotra & hennes karl. Middag på kitchen iform av en toast med fetaost/oliver/rödlök. Väldigt gott & väldigt trevligt sällskap. Efter det traskade jag till 360 och där har jag befunnit mig i nästan 2 timmar. Var av träning 50%, dusch 25% och bastu 25% av dessa två timmar. Älskar att dom har bastu. Skönt avslut.

Nu är klockan inte ens halv nio och jag har som inga planer. Tänkt ta tag i några hushållssysslor, som att t.ex tvätta. Men då kom jag på att Lalla tog det sista tvättmedlet förra veckan. Attans. Får skjuta på det tills på lördag.

Tänkte visa två bilder på satebacken som jag brukar snacka om.


Till Nyckelgatan                                                  Från Nyckelgatan

Kan lova att jag inte cyklade upp för den idag efter att ha tränat. Kände att det räckte med ett träningspass idag. Gillar däremot på morgon när man ska ner för backen för då rullar man nästan till skolan :)

Härlig torsdagkväll har det varit. Tror att jag är extra glad för att det är helg imorgon!! & jag är ledig både lördag och söndag. Fest imorgonkväll med Idenäs & myskväll lördag. Sen kommer Lalla pojken hem (till Skellefteå) på lördag. Så då ska jag mysa med honom. Dock inte om han är brun eftersom att han varit i Turkland i en vecka. Ja, taggad till helg är ja!

Beskärning

Detta är vad jag & mina klasskamrater har ägnat denna onsdag till :







Beskärning av träd. Oerhört svettigt och jobbigt men också kul. Kommer förmodligen ha träningsvärk i högerarm efter all sågning.

Har hunnit vara i Byske & jobbat några få timmar också. Ska plugga några blommor nu, hade ju fel om att vi inte har några fler prov. Blomprov både torsdag & fredag. Klockan 22 ska jag hunna mig en timme i soffan.

Medlem



10 år senare, men nu är kortet mitt! Var & tränade egen träning i en timme idag & det känns bra. Jobbigt men bra. Nu hoppas jag verkligen inte att jag slängt dessa pengar i sjön utan att jag kommer att använda kortet. Visst kommer det att bli mer vissa veckor och mindre andra. Men jag ska försöka att minst ta mig till 360, två gånger i veckan. Lär bli samma dagar som vi har innebandyträning till hösten så att jag inte ska behöva flänga fram och tillbaka till stan en gång och det är jämt när jag bor i Byske. Sen lär det bli helgträning också.

BB & soffan, Kram.

Ett måste

Spotify Premium - Check !

Funkar ju fan inte att bara få lyssna 10 timmar i månaden = 20 min/dag!!!!! Sinnessjukt lite. Och sen så får man bara lyssna på en låt, endast fem gånger. Så ja 99 kr i månaden är värt det.

Btw, "Tv? va, jag nej? Nä, jag bor i Norge och lägenheten hemma i Skellefteå står halvtom, nej tv:en står hemma hos mamma & pappa. Lillebrosan har fått låna den. Ja, då vet ni, tack hej" SVÅRT ATT VETA VILKA SOM RINGDE.



Så där ja



Har haft massage prov mellan 10.00-17.00 idag. Efter det fick jag detta intyg i min hand, så nu är jag en diplomerad massör. Känns ju också lite sjukt, men nog har man ändå hunnit lära sig en hel del nya grepp och teknik. Men att jobba som massör i framtiden är inget jag har tänkt satsa på. Men bra att kunna är det :)

Ja, som ni kanske förstår så har jag samlingsvecka denna vecka även nästa också. Så skola för full rulle, kan man säga. Men tack som fan så är det ändå hyffsat lugnt nu= Inget mer prov, ingen inlämning & ingen redovisning. Dessa två veckor kommer mest att handla om park, det vill säga beskärning, gräs & planteringsarbeten, sommarblommor & trädgårdmaskiner. Blir nog två härligaveckor & sedan börjar jag jobba på parkförvaltningen i Byske. Vem jag ska jobba med vet jag inte än, är rätt så nervös. Tycker att det är jätte synd att Carro & Anna inte kommer att jobba i sommar. Kommer att sakna er.

Ikväll blir det en härlig hemmakväll.

Avslutningsfest

Tack för lyckad kväll alla fina IBK:are! :)

& tack Sanna för att jag inte är bakis idag, tog det som hyffsat lugnt igår, men jag kan inte vara mer glad idag. Lokalen var lättstädad & middagen är räddad. Idag ska det pluggas & chilla i soffan framför BB.

Lånade pappas kamera och nu bju ja på nå bilder:

Emma & Tess
Bea.P & Rickard
Johanna, Challan & Jennie
Huss & Björk
Markus & Jonna
David & Robban
Sanna & Rebban
Johan, Matte, David & Linka
Johanna & Sanna
Martin ville också vara med
Arvid & Jossan
Avander & Jonte
En Sanna
Lekdags. Arvid headbangar
Joel är koncentrerad
Huss har bra hålvana
Rebban gjorde det också bra
Challan kan stalpa muggar..
...men inte lika bra som Regina
Bea har koll på bollarna
Lag 3 vann


RSS 2.0